Portretten

We hebben portretten van inspirerende vrouwen op Instagram en hier op onze site: vrouwen van alle leeftijden, afkomst, in allerlei soorten jobs in de financiële wereld. Het doel is om vrouwen die in de financiële sector werken meer zichtbaarheid te geven, om rolmodellen te creëren om jonge vrouwen te inspireren (je kunt niet zijn wat je niet kan zien) en om stereotypen over werken in de financiële wereld te verminderen. Wil je bijdragen aan de portretten, stuur dan een mailtje naar info@womeninfinance.be om het template voor het interview te ontvangen.

Ik ben erg trots en blij om te zien dat er in de hele financiële sector zoveel aandacht is voor gendergelijkheid. Er heeft een verschuiving plaatsgevonden, je ziet het aan de pijplijn van de instellingen en aan de steun die de instellingen bieden aan de groei van vrouwelijk talent. Eimear Creaven - President of Western Europe at Mastercard

Daarom zou ik mijn jongere zelf aanmoedigen om zoveel mogelijk deuren te openen en niet bang te zijn om op elk moment in het leven verschillende paden te proberen. De weg is geen rechte lijn, heeft soms doodlopende wegen, obstakels, valkuilen, maar hé, jonge meid, blijf doorgaan, neem elke uitdaging aan, elke ervaring is uniek en maakt je uiteindelijk een beter mens!

Ik vind het essentieel dat iedereen gelijke kansen krijgt. Het maakt niet uit wat je geslacht, afkomst, religie of levenswandel is.

Werken in een diverse omgeving heeft voordelen voor iedereen. Mentaliteiten verschillen en iedereen profiteert van de andere benadering die de ander meebrengt. Een diverse en inclusieve werkomgeving is een win-win situatie.

"De financiële sector heeft in de loop der jaren aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd op het gebied van gender en intergenerationele diversiteit. Nu de sector snel verandert, is dit ook het moment om te pleiten voor een goed beheerde multiculturele diversiteit."

Linde Verheyden was nog een groentje toen ze haar eerste stappen zette in de financiële wereld. Het bleek veel gevarieerder dan ze dacht en 24 jaar en verschillende banen later is ze er nog steeds erg gelukkig.