< Alle artikels

12 March, 2023

#37 Portret van een vrouw in de financiële sector: Emilie Jonckers

1) Kun je kort je huidige rol in de organisatie toelichten?

Ik ben de HR-manager voor MeDirect België, we behandelen alle HR-gerelateerde vragen, van salarisadministratie en werving tot vergoedingen en secundaire arbeidsvoorwaarden en de kantooraspecten.

2) Wat bracht je bij financiën?

Ik ben per toeval bij finance terechtgekomen. Ik werkte met een wervingsbureau dat me verschillende functies voorstelde en zo kwam ik bij MeDirect terecht.

3) Wat heb je onlangs geleerd over gendergelijkheid?

Ik denk dat ik altijd beschermd ben geweest sinds het begin van mijn carrière. Gelukkig heb ik nooit te maken gehad met discriminatie op basis van mijn geslacht. Ik heb altijd gewerkt in een omgeving waar vrouwen en mannen gelijk waren. Ik ben me ervan bewust dat we het in België vrij goed doen op het vlak van gendergelijkheid. Toch worden bepaalde functies nog steeds voornamelijk door mannen bekleed. Sommige vrouwen geven ook de voorkeur aan een 9-5 job, het is moeilijk te zeggen of dat hun eigen keuze is of dat het komt door het glazen plafond, hun partner die de beslissing voor hen neemt, ...

4) Wat was een van de beslissingen die de meeste impact had op jou of je carrière?

Ik had het gevoel dat ik me niet langer kon ontwikkelen in mijn vorige job, dus besloot ik om over te stappen naar een nieuwe functie. Door deze verandering kon ik groeien in mijn carrière.

5) Heb je nog een boodschap voor vrouwelijke studenten die geïnteresseerd zijn in financiën of voor jonge vrouwen die aan hun carrière beginnen?

Je kent jezelf beter dan wie dan ook. Als je het gevoel hebt dat je iets wilt doen, laat anderen je dan nooit naar beneden halen.