Nieuws archief

Waar staan de ondertekenaars vandaag? Waar willen ze naartoe? En hoe zullen ze het charter gebruiken om hun doelstellingen te bereiken? Op deze - en heel wat andere - vragen biedt het jaarlijks rapport van Wo·Men in Finance een antwoord.

Het doel van Claire Godding? De hele financiële sector inclusiever en diverser maken. Dit is een kwestie van collectieve intelligentie voor het bedrijf, waarvoor HR-processen vanaf de werving nodig zijn, evenals een inclusieve cultuur en leiderschap.

De financiële wereld moet veranderen zodat vrouwen in dezelfde mate als mannen kunnen meedingen naar topfuncties. Laura Lumingu (Senior Beleidsadviseur bij KBC) en Jérémie Maes (Segment Manager bij Belfius) nemen de kwestie onder de loep.

Wo-Men in Finance: drie jaar na de oprichting wordt de vereniging, die nu 50 leden telt, beschouwd als een voorbeeld in België en Europa. Wat is de volgende stap voor Wo-Men in Finance? Lees het hier in ons jaarverslag.

Bestaat er een link tussen de hindernissen die u ervaren hebt in uw carrière en de cultuur van de sector of organisatie waarin u werkt? Bent u nieuwsgierig of er een verband bestaat en hoe dit eruit ziet? Bekijk de resultaten van ons onderzoek!

Inclusive Panels is een initiatief dat streeft naar een betere mix van gender, afkomst en leeftijd in panels op allerhande events in België.

Women in Finance, het initiatief dat pleit voor gelijke en eerlijke kansen voor iedereen die in de financiële sector werkt, publiceert voor het tweede jaar op rij cijfers over de vooruitgang van gendergelijkheid in de financiële sector.

In dit artikel lees je meer over welke vormen van impact vrouwen binnen een directieteam kunnen hebben.

Mannen en vrouwen bekijken de wereld vanuit een ander perspectief. Jongere en oudere werknemers hebben vaak een andere visie op de zaken. Dat is ook zo voor wie opgroeit in een andere cultuur. Plaats al die verschillende perspectieven samen en je krijgt niet alleen betere inzichten maar ook betere beslissingen. 

Regelmatig zetten we één van onze leden in de kijker. Deze keer is het de beurt aan Valérie Urbain, CEO bij Euroclear Bank. Ontdek haar parcours in de volgende videoboodschap.

Dankzij Women in Finance ging bijna 60% van de ondertekenaars actief aan de slag met een actieplan rond genderdiversiteit.

Eerste doelstelling rond genderdiversiteit bereikt: 91% van leden ondertekent het charter.

Charter belangrijke stap naar genderevenwicht en diversiteit.